Cara Mendaftar & Membayar
Ikuti
langkah-langkah berikut untuk mendaftar & membayar :
1.Hubungi
kami menerusi 012-7404669 / 012-7652409 atau Email kami di sweetlilly01@gmail.com
2.Jelaskan
Deposit sebanyak 50% dari harga kelas untuk tempahan. Selepas itu SMS / EMAIL
NAMA PENUH dan IC NO anda ke 012-7404669 / 012-7652409. Dan sertakan bukti
pembayaran untuk semakan pihak kami. Baki bayaran selebihnya di buat pada hari
Kursus.
3.
Bayaran boleh di buat di MAYBANK. No. Akaun: 551249500387 (NINA BAKE HOUSE).
APRIL 2012
Ahad
8/4/2012
11.30am – 5.00pm
|
KELAS ANEKA ROTI ALA BAKERI
Membuat 2 jenis
kaedah roti – straight dough dan water roux method. Membuat 8 jenis roti ala
bakeri di antaranya Mexican bun, mini pizza, sosej roll, plaited cheese dan
lain2 lagi. Juga peserta akan di ajar cara membuat roti naik. Dan di kelas ini
juga peserta akan membuat 1 jenis Hawaiian pizza yang lazat.
|
RM200.00
|
|
sabtu
14/4/2012
11.00am – 5.30pm
|
KELAS ANEKA KUIH TALAM
Kelas di jalankan
separa hands-on. Peserta akan di beri peluang membuat sendiri kuih-kuih talam.
Cara mengenal kepekatan adunan sebelum di kukus, cara memasak adunan talam yang
cantik.
Di dalam kelas ini
akan membuat 8 jenis kuih talam di antaranya ialah kuih talam keledek, Talam
peanut butter, Talam pudding roti yang lazat, Talam cendol, Talam jagung, Talam
Skoteng, talam Palembang dan Talam ABC
|
RM200.00
|
|
Sabtu
21/4/2012
11.00am – 5.30pm
|
KELAS ANEKA SWISS ROLL
Membuat pelbagai
jenis swiss roll berhias dan tidak berhias. Anda akan di ajar menggunakan kaedah
1 langkah untuk mendapatkan swiss roll yang gebu dan lembut. Teknik yang betul
menggulung swiss roll agak Nampak cantik dan tidak mudah patah. Di dalam kelas
ini akan di ajar swiss roll marble, blueberry, peanut, rainbow dan chocolate
swiss roll. Anda boleh menjana pendapatan dengan menjual swiss roll moden
selepas ini..
|
RM200.00
|
|
Ahad
22/4/2012
10.30am – 5.30pm
|
KELAS STEAM
BUTTERCREAM
(2 TIERS WEDDING
CAKE)
Akan di ajar cara
membuat bunga ros yang mudah. Di dalam kelas ini akan di ajar cara menyiram kek
menggunakan steam buttercream supaya kek kelihatan seperi fondant dan tidak
menggerutu. Di ajar juga bagaimana membuat scallop dan beberapa jenis bunga
dari buttercream.
|
RM250.00
|
|
Sabtu
28/4/2012
11.00 – 5.30PM
|
KELAS BISKUT RAYA
Akan membuat 10 jenis
biskut raya. Kelas di jalankan separa hands-on.
Biskut yang akan di
buat di dalam kelas ialah Black oreo cookies, Golden oat cookies, pandan snowy,
Hawaiian coconut, strawberry delight, chinese pineapple tart, cereal pinkish
cookies, golden nugget, cheese nut cookies dan almond biscotti.
|
RM200.00
|
|
Ahad
29/4/2012
10.30am – 5.30pm
|
CAKE IN A JAR
|
RM200.00
|
Terma dan Syarat:
- Kelas Persendirian boleh di buat pada hari Isnin – Jumaat sahaja. Dan Bayaran untuk kelas persendirian adalah berbeza dari kelas berkumpulan. Minimum 1 – 3orang peserta sahaja di dalam kelas
2)
Kelas
Berkumpulan hanya di buat pada Sabtu dan Ahad sahaja. Minimum 4 – 8 orang
peserta.
3)
Nina
Bake House berhak membatalkan kelas atau menunda kelas jika penyertaan kurang
daripada yang di jangkakan.
4)
Bayaran
sebanyak 50% perlu di jelaskan terlebih dahulu untuk tempahan tempak duduk. Di sini
kami akan utamakan peserta yang telah membuat bayaran terlebih dahulu. Dalam kata
istilah Siapa Cepat Dia Dapat.
5)
Sekiranya
anda tidak dapat hadir, anda boleh menukar kelas ke tarikh lain. Tetapi anda
hanya di benarkan membuat pindahan sekali sahaja. Selepas itu wang deposit anda
tidak akan di kembalikan.
6)
Sila
hubungi kami di talian 012-7404669 / 012-7652409 jika berminat atau ingin
menyertai kursus2 yang di tawarkan.
7)
Peserta
akan di beri Sijil Penyertaan.
No comments:
Post a Comment