Monday, October 17, 2011

KELAS HANDMADE CHOCOLATE

Kelas Coklat kali ni di hadiri oleh Rozani. Memang enjoy la wat coklat ni.. lagi2 orang yang kreatif macam zanie ni.. Macam biasa.. kelas di mulai dengan pengenalan tentang coklat couverture dan compound.. dan di ikuti dengan membuat inti coklat serta belajar teknik "Tempering" dalam pembuat coklat. Teknik yang paling penting untuk membuat pure coklat.. sebab kalau salah tekniknya coklat boleh menjadi cair balik.. Hmmm.. bukan senang beb.. kena ada percubaan 5 minit.. Bukan macam cair coklat guna "hy fatt".. lain woooo.. dan besttt wooo... Korang tengok coklat yang zanie hasilkan.. nampak Exclusive kan.. Hmm tengok la sape yang "Guide" beb.. hahahhahaha.. lagi isi bakul angkat sendiri... ngeh..ngeh..ngeh... Tapi yang pastinya.. haku tengok muka zanie bila dia susun coklat pun haku dah tau yang dia sangat happy dengan coklat hasil buatan tangannya.. sebab balik2 zanie cakap.." Coklat ni kena simpan ni.. nanti habis... " ngeh..ngeh..ngeh.. Tengkiuuu zanie.. Kelas 21hb Kelas coklat di hadiri oleh Ema dari Taman megah Ria.. Tapi maaf.. gambarnya tak sempat haku transfer ke Folder dah memory card hp haku rosak.. gambar dan semua maklumat kat dalam tak dapat di selamatkan.. tapi cara dan prosesnya sama je ngan yang kat atas.. Sorry ehh Ema.. akak tak dapat nak tepek gambar...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...