Monday, December 21, 2009

SENARAI KELAS DI NINA BAKE HOUSE

** Anda boleh memilih kelas2 yang di nyatakan di bawah.
** Kelas di buka pada hari Isnin - Ahad.
** Harga berbeza untuk yang mengambil personal class
** sila hubungi 019-3373259 /017-7773259 NINA atau
** Email: sweetlilly01@gmail.com


1. BASIC CUPCAKES - RM200



** Membancuh dan membakar adunan Cupcake
** membancuh Buttercream dan membuat Gumpaste
** Menghias Cupcake sebanyak 12pcs. 100% hand-on
** Resipi di sediakan


2. BUTTERCREAM CAKE DEC0 (BASKETWEAVE) - RM280.00 




** membancuh dan membakar kek
** membancuh Buttercream dan cara melepa BC atas kek
** belajar teknik basketweave, Boarder, Bunga Rose dan Daun
** 100% hands-on dan resipi di sediakan


3. CARTOON ARTWORK - RM280.00 (PIPING GEL / BUTTERCREAM)




** membancuh dan membakar kek
** membancuh Buttercream dan cara melepa BC atas kek
** belajar teknik memindahkan outline cartoon pada kek.
** mewarna Kek atau menghias terus atas kek menggunakan BC atau Piping gel
** 100% hands-on dan resipi di sediakan


4. BARBIE DOLL CAKE DECO - RM280.00




** Membancuh Buttercream dan melepa atas kek
** Membuat pelbagai teknik pada gaun Barbie


5. CHOCOLATE GANACHE CAKE - RM280.00



** Membancuh adunan kek coklat moist.
** Cara mencairkan Coklat dengan kaedah yang betul
** Cara menghias kek dengan ganache dan membuat Bunga rose dari ganache



6. FONDANT CAKE DECO/ FIGURINE - RM300.00



** membancuh adunan butter cake.
** Membuat, membancuh dan menguli Home-Made Fondant
** Membancuh adunan gumpaste.
** Belajar menutup fondant pada kek
** Teknik kemasan, Frills, Kain, dan membuat bunga dari Gumpaste.
** membancuh adunan Royal Aising.
** semuanya di buat sendiri dan tidak menggunakan bunga ready made.


7. HANDMADE CHOCOLATE - RM250.00



** Cara mencairkan Coklat menggunakan kaedah yang betul dan mengawal suhu
** belajar teknik TEMPERING yang mudah dan sesuai di buat di rumah
** Membuat inti Coklat
** Belajar cara2 memberi perasa dan warna pada coklat.


8. KEK LAPIS SARAWAK - RM250.00


** Membuat Kek Lapis menggunakan Basic yang paling Mudah
** Membuat 2 biji Kek Lapis Tradisi dan 1 biji Kek Lapis bercorak
** Teknik yang mudah dan senang untuk kek lapis bercorak


9. ANEKA JENIS KEK + DECO (RM300)



** Jimat RM50.00
** belajar 4 jenis kek dengan teknik yang berbeza
** Steam bath(ciskek), Kukus(kek coklat), Bakar(kek span) dan Gulung(swissroll)
** boleh memilih jenis hiasan untuk mendeco


10. ANEKA JENIS TAT (RM150.00)



** Membuat pastri yang mudah dan rangup
** membuat Cheese Tart, Fruit Tartle, Tart Telur dan Tart Coklat


11. KELAS FANCY COOKIES (RM150.00)



** Membancuh dan membakar biskut
** Membuat Homemade Fondant untuk biskut
** Penyedian Royal Aising yang betul untuk membuat biskut
** Belajar menghias biskut menggunakan royal aising dan fondant




12. KELAS ANEKA JENIS MUFFIN (RM180.00)


** Membancuh adunan Muffin.
** Mengetahui perbezaan muffin yang bertekstur roti dan kek
** Membuat 4 jenis Muffin (Muffin kukus, coklat, pandan dan pisang)


12. KELAS CHEESECAKE DAN TIRAMISU (RM280.00)


** Membancuh adunan kek untuk tiramisu
** belajar cara2 membuat cheesecake menggunakan kaedah bake dan Chilled
** Membuat Tiramisu yang sedap

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...